Gedurende mijn tijd bij &samhoud heb ik voor verschillende klanten een visiemodel vormgegeven. Met zo’n model wordt ‘de zin van het bestaan’ vastgelegd. Dit kan gezien worden als een naslagwerk waar naar teruggegrepen kan worden voor bijvoorbeeld het maken van een belangrijke keuze.
Een visiemodel bestaat uit een hoger doel, een gewaagd doel, kernkwaliteiten en kernwaarden. Om privacy redenen wordt de inhoud van deze modellen niet weergegeven.
Dit model is ontworpen voor een organisatie die actief is in hypotheek- en kredietverstrekking. Het kleurverloop en de cirkels die in elkaar overlopen, zijn een verwijzing naar de verandering die zij teweegbrengt. De verschillende stukken van de cirkels staan symbool voor de schakels, die middels de visie aan elkaar verbonden worden en daarmee samenwerking weergeven.
De organisatie waar dit model voor ontworpen is, houdt zich bezig met grond-, weg-, en waterbouw. Het doel was een meer flexibele en dynamische samenwerking tussen de afdelingen. Dit komt terug in het ontwerp, doordat er met de kwartcirkels verschillende vormen gemaakt kunnen worden.
Dit model wordt door &samhoud bij organisaties met een Agile werkwijze gebruikt. De kernwoorden waar dit ontwerp op gebasseerd is zijn dynamisch, flexibel en continue verbetering.
Back to top