Onderwijs2Go, afgekort O2GO, is een nieuwe didactische aanpak voor begripsontwikkeling. Deze aanpak maakt begrip visueel en inzichtelijk door middel van het 'Pijlenmodel BEGRIP' met bijbehorend Spiekboek en handleiding. Het gevolg hiervan zijn verbeterde toetsresultaten. Met een training over alle bouwstenen van de begripsontwikkeling krijgen onderwijsprofessionals nieuwe kennis en competenties aangeleerd, die zij door kunnen geven aan hun leerlingen. Daarnaast worden de ouders van de leerlingen erbij betrokken, om ook thuis met de aanpak te kunnen oefenen. 

De kern
Vooral het begrip 'bouwstenen' vond ik interessant voor het huisstijl ontwerp. Daarnaast moesten de kleuren geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Met dit in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. 
In bovenstaand ontwerpproces is te zien dat de vier letters weergegeven worden als 'bouwstenen'. Deze bouwstenen vormen de 'basis' waarop een kind zijn of haar kennis kan voortbouwen. Dit is een metafoor voor wat O2GO bij leerlingen wil creëren, een basis waar op voortgebouwd kan worden. 
Hoe het logo uiteindelijk is geworden. 
Een voorbeeld van hoe het logo op een creatieve manier kan worden ingezet. Zoals hier, als achterkant van een visitekaartje. 

Deze huisstijl is gecreëerd in opdracht van O2GO. /2018​​​​​​​
Back to Top